O meni

Željka Podobnik, slikarica

O meni

Rođena sam u Zamostu, malom slikovitom goranskom mjestu smještenom uz obalu rijeke Čabranke. Osnovnu i srednju školu završila sam u Čabru, a Ekonomski fakultet u Rijeci. Moje kreativno izražavanje pokazivala sam već u ranoj mladosti. S užitkom sam izrađivala razne crteže i unikatne suvenire, a posebni izazov, bilo mi je slikarstvo.

Profesionalna karijera s vrlo odgovornim rukovodećim poslovima, nije mi ostavila puno vremena za omiljeni hobi. Tek zatišje profesionalne aktivnosti otvara mi ulazak u slikarski svijet, potpuno suprotan od prethodnog.

Počinjem se aktivno baviti slikarstvom 2017. godine. Svoje slikarsko znanje i usavršavanje kontinuirano razvijam pod stručnim vodstvom iskusnih i vještih mentora.

Aktivno sam učestvovala na brojnim likovnim kolonijama. Sudjelovala sam na brojnim skupnim izložbama i izložbama gdje je stručni žiri odobravao ulazak slika, kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu.

Slikarski motivi

Sve čari prirode, morskog plavetnila, gorskog zelenila i slikovita goranska mjesta koja su vezana uz moju mladost, izvori su mojih slikarskih motiva koje prenosim na platna s velikom ljubavlju.

Radim uglavnom autorske slike akrilom na raznim podlogama (preferiram platno). Volim slikati i suhim pastelom, rjeđe olovkom i ugljenom.

Moje radove možete vidjeti u galeriji i na https://womarts.net/artists/zeljka-podobnik/

Kontakt

Željka Podobnik

e-mail: zeljka.podobnik@gmail.com


Članica likovnog društva Slovenski dom KPD "Bazovica"

https://www.bazovica.hr/


Podijeli ovu stranicu

VRH